Opis
Leskovački domaći ajvar
Leskovački domaći ajvar sa geografskim poreklom proizvodi se ručno od pečenih paprika po tradicionalnoj recepturi.
Leskovački domaći ajvar, proizvodi se isključivo od crvene paprike ajvarke autohtonih sorti: domaće kanije, kurtovske kapije i palanačkog čuda. Ručni rad je prisutan u celokupnom procesu proizvodnje, od ručne sadnje, branja i pečenja do ručnog upržavanja paprike mlevenja ili cepkanja.
Karakteristike:
- Leskovački domaći ajvar ima prijatan ukus pečene i upržene paprike i ne sme da sadrži delove semene lože ili tamnih delova pokožice pečene paprike. Proizvodi se kao blagi i ljuti ajvarsa varijantom mleveni i cepkani ajvrar.
- Sastojci: Pečena paprika 85 %, ulje do 7%, sirće- vinsko ili jabukovo do 3%, šećer do 2% i so do 2%
- Ne sadrži aditive i konzervanse
Proizvođači:
- Članovi Udruženja " Leskovački ajvar" su proizvođači i nosioci sertifikata geografskog porekla za Leskovački domaći ajvar.
- Bakaluk.rs sarađuje sa dva domaćinstva: PG Stevica Marković iz Brestovca i PR Milan Petković Black Grass iz Vlasotinca.
- Udruženje Leskovački ajvar je član Saveza Original Srbija koji okuplja proizvođače proizvoda sa geografskim poreklom.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost | 789 KJ - 190 kcal |
Ugljeni hidrati | 13.7 g |
Ukupne masti | 14.0 g |
Zasićene masne kiseline |
1.7 g |
So | 0.6 g |
Šećer | 6.0 g |
Proteini | 2.2 g |
Informacije o proizvodu
Kod proizvoda - SKU
002
Kategorija
Težina proizvoda
0.55 kg.