Opis
Bački domaći suvi vrat
Bački domaći suvi vrat je tradicionalni domaći proizvod dimljen na hladnom dimu bukovine. Vrhunski kvalitet suvog vrata dobija se zbog visokog kvaliteta sirovine, odnosno mesa, svinja iz sopstvenog uzgoja koje se hrane bez aditiva. Zdrava ishrana životinja je garant najvišeg kvaliteta mesa.
Bački domaći suvi vrat ima dugu tradiciju proizvodnje na prostorima Bačke u seoskim domaćinstvima kao domaći proizvod . Mnogi kažu da je bački suvi vrat najkvalitetniji delikates jer je pored mesnatog dela prošaran prirodnom masnoćom.
Ukus bačkog suvog vrata dobija se optimalnom količinom soli, dimljenjem na bukovini i laganim sušenjem i zrenjem.
Sastav Bačkog domaćeg suvog vrata:
- Svinjski vrat I kategorije
- so, dimljeno na na bukovom drvetu
- Bez konzervansa i aditiva
Nutritivne vrednosti bačkog suvog vrata na 100 g
Energetska vrednost | 2005Kj/ 484 kcal |
Masti: | 39.9 g |
Od kojih zasićene mas.kis | 14.3 g |
Ugljeni hidrati: | 0.1 g |
Od kojih šećeri: | 0.1 g |
Proteini | 31.1 g |
So | 6.5g |
Proizvođač bačkog suvog vrata:
Proizvođač Bačkog suvog vrata je mala mesara Pajić iz Bačkog Petrovca koja proizvodi domaće tradicionalne proizvode od mesa od svinja iz sopstvenog uzgoja.