Opis
Gostiljski sir
Gostiljski sir je tvrdi kravlji punomasni sir koji proizvodi porodična radionica sira Mijailović u selu Gostilje na Zlatboru.
Gostiljski tvrdi kravlji sir na Zlatiboru proizvodi se ručno od mleka krava iz slobonog uzgoja.
- Tvrdi sir sa pašnjaka na Zlatiboru preko 1000 m nadmorske visine
- Gostiljski sir sazreva minimum 4 meseca i zbog prelepe flore pašnjaka u Gostilju dobija prelep specifičan zreo ukus
- Preporuka za konzumaciju: Gostilj sir uz omiljeno vino
Sastojci: Pasterizovano punomasno mleko, sirilo, starter kulture, učvršćivač (kalcijum hlorid) , lizozim iz jaja
Čuvati na temperaturi od 4-8 stepeni
Nakon otvaranja proizvod najbolje iskoristiti u roku od 14 dana
Nutritivne vrednosti gostiljski sir na 100 g:
Energeja | 1766,9(kJ) / 426,3 kcal |
Masti | 35,9 g |
Zasićene masti | 5,2 g |
Ugljeni hidrati |
3,3 g |
od kojih šećeri | 3,2 g |
Proteini | 22,5 |
So | 1,6 |