Opis
Leskovački domaći ajvar 550 g
Leskovački domaći ajvar sa geografskim poreklom proizvodi se ručno od pečenih paprika po tradicionalnoj recepturi.
Leskovački domaći ajvar, proizvodi se isključivo od crvene paprike ajvarke autohtonih sorti: domaće kanije, kurtovske kapije i palanačkog čuda. Ručni rad je prisutan u celokupnom procesu proizvodnje, od ručne sadnje, branja i pečenja do ručnog upržavanja paprike mlevenja ili cepkanja.
Karakteristike:
- Leskovački domaći ajvar ima prijatan ukus pečene i upržene paprike i ne sme da sadrži delove semene lože ili tamnih delova pokožice pečene paprike. Proizvodi se kao blagi i ljuti ajvarsa varijantom mleveni i cepkani ajvrar.
- Sastojci: Pečena paprika 85 %, ulje do 7%, sirće- vinsko ili jabukovo do 3%, šećer do 2% i so do 2%
- Ne sadrži aditive i konzervanse
Proizvođači:
- Članovi Udruženja " Leskovački ajvar" su proizvođači i nosioci sertifikata geografskog porekla za Leskovački domaći ajvar.
- Bakaluk.rs sarađuje sa dva domaćinstva: PG Stevica Marković iz Brestovca i PR Milan Petković Black Grass iz Vlasotinca.
- Udruženje Leskovački ajvar je član Saveza Original Srbija koji okuplja proizvođače proizvoda sa geografskim poreklom.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost | 789 KJ - 190 kcal |
Ugljeni hidrati | 13.7 g |
Ukupne masti | 14.0 g |
Zasićene masne kiseline |
1.7 g |
So | 0.6 g |
Šećer | 6.0 g |
Proteini | 2.2 g |
Informacije o proizvodu
Kategorija
Proizvođači