Opis
Heljdino brašno
Heljdino brašno je integralno bezglutensko organsko brašno samleveno na vodeničarskom kamenu Sretenovića vodenice u Markovoj Crkvi.
Brašno samleveno na vodeničarskom kamenu je po strukturi, sastavu ali i ukusu mnogo kvalitetnije od brašna samleveno u industrijskim mlinovima.
Heljdino brašno je odlična zamena za belo brašno u pravljenju hleba, pita, testenina i drugih domaćih specijaliteta.
Sastav i sadržaj Brašna od heljde:
- Brašno od heljde ne sadrži gluten.
- Bogata hranljivim sastojcima
- Bogata vitaminom B
- Bogato Makro i Mikroelementima jer se koristi celo zrno i ljuska.
- Visok sadržaj proteina
Nutritivne vrednosti na 100g
Energetska vrednost KJ/Kcal | 1700/405 kcal |
Masti /od kojih zas. mas. kis | 3.1 g / 0.19 g |
Ugljeni hidrati / od kojih šećeri | 74.18 g / 3.58 g |
Vlakna | 7.14 g |
Proteini | 20.13 g |
So | 0.113 g |
Proizvođač heljdinog brašna:
Heljdino brašno sa vodeničkog kamena proizvodi porodica Sretenović koja je obnovila porodičnu tradiciju dugu više od 200 godina. Sretenovića vodenica nalazi se u selu Markova Crkva na jazu reke Toplice nedaleko od ušća u reku Kolubaru.
Upoznajte više porodicu Sretenović.