Opis
Kukuruzno žuto brašno
Kukuruzno žuto brašno je prirodno integralno bezglutensko organsko brašno samleveno na vodeničarskom kamenu Sretenovića vodenice u Markovoj Crkvi.
Brašno samleveno na vodeničarskom kamenu je po strukturi, sastavu ali i ukusu mnogo kvalitetnije od brašna samleveno u industrijskim mlinovima.
Kukuruzno žuto brašno je odlično za pravljenje proje, kačamka, cicvare i drugih domaćih specijaliteta.
Sastav kukuruznog žutog brašna:
- prirodno organski žuti kukuruz iz sopstvenog uzgoja
- visok procenat cinka,gvođža, magnezijuma
- visok procenat upijajućih vlakana
- Vitamini B6, E, A i К
Nutritivna vrednost kukuruznog žutog brašna na 100 g
Energetska vrednost Kj/ Kcal | 1502/363 kcal |
Masti /od kojih zas. mas. kis | 3.0 g / 0.4 g |
Ugljeni hidrati / od kojih šećeri | 76.4 g / 1.7 g |
Proteini | 7.2 g |
So | 0.06 g |
Proizvođač kukuruznog belog brašna:
Kukuruzno žuto brašno sa vodeničkog kamena proizvodi porodica Sretenović koja je obnovila porodičnu tradiciju dugu više od 200 godina. Sretenovića vodenica nalazi se u selu Markova Crkva na jazu reke Toplice nedaleko od ušća u reku Kolubaru.
Upoznajte više porodicu Sretenović.