Opis
Ražano brašno
Ražano brašno je prirodno integralno organsko brašno samleveno na vodeničarskom kamenu Sretenovića vodenice u Markovoj Crkvi.
Bogato je mineralima i vitaminima i povoljno za ishranu dijabetičara. Ražano brašno ima značajno manje glutena od belog brašna.
Brašno samleveno na vodeničarskom kamenu je po strukturi, sastavu ali i ukusu mnogo kvalitetnije od brašna samleveno u industrijskim mlinovima.
Ražani hleb i ražano brašno u Srbiji imaju poseban značaj jer se od njega pravio čuveni hleb Tain, koje su mesile majke vojnika.
Ražani hleb Tain ima pored svoje hranljive vrednosti i duhovnu vrednost koja simboliše istrajnost.
Sastav ražanog brašna:
- Prirodno organska raž iz sopstvenog uzgoja
- Bogato mineralima i vitaminima
- Povoljno za dijabetičare zbog manjeg glikemijskog indeksa
- Sadrži gluten
Proizvođač ražanog brašna:
Ražano brašno sa vodeničkog kamena proizvodi porodica Sretenović koja je obnovila porodičnu tradiciju dugu više od 200 godina. Sretenovića vodenica nalazi se u selu Markova Crkva na jazu reke Toplice nedaleko od ušća u reku Kolubaru.
Upoznajte više porodicu Sretenović.