Opis
Petrovački kulen
Petrovački kulen, slovački kulen ili Petrovska klobasa je domaći kulen sa oznakom geografskog porekla koji se proizvodi u opštini Bački Petrovac.
Petrovska klobasa kao pikantni domaći kulen je kulturno i gastronomsko nasleđe slovačkog stanovništva koji od davnina živi u okolini Bačkog Petrovca.
Specifičnost Petrovačkog kulena ili Petrovske kobase je u ukusu i aromi koja dolazi od visokokvalitetne sirovine i mešavine začina koji se koristi za proizvodnju kulena a to su pre svega domaća crvena ljuta paprika i kim.
Sastav Petrovačkog kulena
- Svinjsko meso buta I kategorije, masno tkivo
- Ljuta paprika, kim,so
Nutritivne vrednosti Petrovačkog kulena na 100g:
Energetska vrednost Kj/Kcal | 1822.24/ 483.33 |
Masti / zas. mas. kis | 32.53 g/ 1.29 g |
Ugljeni hidrati | 3.92 g |
Proteini | 32.47 g |
So | 2.46 g |
Proizvođač:
Proizvođač Petrovačkog kulena je Mala mesara Pajić iz Bačkog Petrovca koja proizvodi domaće tradicionalne proizvode od mesa od svinja iz sopstvenog uzgoja.
Informacije o proizvodu
Kategorija
Težina proizvoda
1 kg.
Proizvođači