Opis
Sremska domaća kobasica
Sremska domaća kobasica se nekada pravila u gotovo svakom seoskom domaćinstvu.
Kako stari Sremci kažu, nije se mogao zamisliti obrok, bez najmanje "lakta" sremske kobasice.
I danas je sremska kobasica od domaćih svinja u mnogim domaćinstvima sinonim za pravu domaćinsku kobasicu i nezaobilazna je u svakom predjelu i mezi.
Karakteristike sremske domaće kobasice:
- Sremska kobasica ima prijatan ukus sa aromom uravnoteženih začina kojima kvalitet daje brižljivo odabran beli luk.
- Čisto svinjsko meso, čvrsto masno tkivo, beli luk, crni biber, ljuta mlevena paprika i so.
- Bez aditiva, konzervansa, E brojeva i bilo kojih hemisjkih supstanci
Nutritivne vrednosti na 100g
Energetska vrednost | 2025 Kj/ 488 kcal |
Masti: | 39.7 g |
Od kojih zasićene mas.kis | 16.2 g |
Ugljeni hidrati: | 1.1 g |
Od kojih šećeri: | 1.1 g |
Proteini | 31.6 g |
So | 7.3 g |
Proizvođač:
Domaću sremsku kobasicu proizvodi porodično domaćinstvo Jovanović iz Laćarka But&Co